Vaihto- ja palautusehdot

Kaikilla tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Tuote/tuotteet tulee pakata hyvin, jotta ne eivät rikkoudu palautuksessa. Mikäli näin käy, vastuu siirtyy asiakkaalle. Ale-tuotteilla ei ole palautusoikeutta.

Ennen tuotteen palautusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@greenerparty.com, niin tarkistamme palautusoikeuden ja annamme palautusohjeet. 

Huomioithan, että pelkkä tavaran palauttaminen, tai paketin noutamatta jättäminen ilman erillistä ilmoitusta, ei mene palautusoikeuden piiriin. Ilmoitusvelvollisuus täyttyy sopimalla palautuksesta Greener Partyn henkilökunnan kanssa sähköpostitse. Noutamattomista paketeista perimme erillisen maksun, joka kattaa paketin lähetys- ja palautuskulut. Maksun suuruus on 13,50 €.

Mikäli tilauksessasi on ollut ilmainen toimitus ja palautettavien tuotteiden hyvityksen jälkeen tilauksen lopullinen summa jää alle ilmaisen toimituksen rajan, veloitamme postikulut hyvityksen yhteydessä.

Mikäli tuotteet palautuvat meille asiakkaan antamien virheellisten osoitetietojen vuoksi, emme korvaa postituskuluja, vaan veloitamme ne kuljetusyhtiön voimassaolevan hintataulukon mukaisesti.

Palautusoikeus ei ole voimassa yritysmyynnissä.

Personoiduilla tuotteilla tai elintarvikkeilla (makeiset, kakkukuvat jne.) ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Palautus ei koske ripsiä, kosmetiikkaa, kasvomaaleja eikä intiimituotteita (esim. sukkahousut).

Mikäli tilauksessa on rikkinäisiä tai vääriä tuotteita, tulee näistä tehdä ilmoitus Greener Partyn asiakaspalveluun välittömästi paketin saapumisen jälkeen korvaavista tuotteista tai kauppasumman palautuksesta sopimiseksi. Pakkaus- ja tuotevaurioista kannattaa lisäksi mahdollisuuksien mukaan ottaa kuvat, jotta reklamaatiot esimerkiksi kuljetusyhtiölle helpottuvat.

Palautusohjeet

Jos haluat palauttaa tuotteen, ole yhteydessä asiakaspalveluun (info@greenerparty.com), niin tarkistamme palautusoikeuden ja annamme lisäohjeet.

Kun olet saanut asiakaspalvelustamme vahvistuksen palautukselle, voit palauttaa tilauksen. Liitä tällöin mukaan seuraavat tiedot: tilauksen kuittikopio tai käsin kirjoitettu lappu josta käyvät ilmi tilauksen numero, palautettavat tuotteet ja palauttajan yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero).

Palauta lähetyksesi käyttäen samaa kuljetusyhtiötä kuin mitä käytit tilatessasi paketin (Posti tai Matkahuolto). Voit tehdä palautuksen maksuttomana asiakaspalautuksena. Säästä asiakaspalautuskuitti kunnes olet saanut rahasi takaisin.

Hyväksytyn palautuksen jälkeen palautamme kauppasumman noin kahden viikon kuluessa samaa reittiä, kuin mitä maksu on alunperin suoritettu.

Palautusosoite:

Asiakaspalautus
Sorted Oy
Keskustie 2
05400 Jokela

Ostoskori Item Removed. Undo
  • No products in the cart.