Ympäristöystävälliset vinkit uudenvuoden juhlintaan ja kattaukseen

Vuoden vaihtuminen ja uusi vuosi lähestyvät ja sen kunniaksi tämän kertainen blogiartikkelimme käsitteleekin uudenvuoden juhlatarvikkeita ja kattausta.

Uudenvuoden juhlat perinteiden mukaisesti

Uuden vuoden juhlat ovat monelle perinne, jossa jätetään joulunvietto taakse ja keskitytään ottamaan uutta vuotta vastaan riehakkaissa tunnelmissa. Uuden vuoden koristeluun eivät yleensä kuulu joulunpunainen sävy, tontut tai enkelikoristeet, vaan hallitsevia värisävyjä ovat musta, kulta, hopea ja valkoinen sekä esimerkiksi tähtikuviointi. Osa joulunajan koristeista soveltuu siis mainiosti käytettäviksi myös uuden vuoden juhlinnassa.

Uuden vuoden sijoittuessa pimeimpään vuodenaikaamme, käytetään juhlatilassa usein myös valoketjuja ja kynttilöitä tuomaan lisätunnelmaa ja valoa pimenevään iltaan.

Greener Partylta juhlatarvikkeet uudenvuoden kattaukseen

Greener Partyn valikoimista löydät kompostoitavat servetit ja lautasliinat vaikkapa kullan ja mustan sävyissä. Kokovaihtoehtoja löytyy päivällisliinoista kahviservetteihin, joten saat helposti oleellisen osan kattausta tilattua yhdenmukaisesti ja ympäristöystävällisesti, sekä helposti kotiisi.

Kattaukseen voit sisällyttää myös antiikki- tai pöytäkynttilöitä luomaan tunnelmaa, sekä tähdenmuotoisia puukonfetteja siroteltuna juhlapöytään. Puukonfetit voit kerätä talteen ja käyttää tulevissa juhlissa aina uudestaan ja uudestaan.

Uuden vuoden tarjoilut, esimerkiksi sipsit tai popparit, on kätevä tarjoilla Greener Partyn suurista herkkukulhoista tai pienemmistä, kartonkisista herkkukipoista. Pieniä naposteltavia varten erilaiset bambutikut tuovat kattaukseen lisää näyttävyyttä ja pitävät tarjoilut tyylikkäästi koossa.

Hauska lisä kattaukseen ovat koristeelliset puuaterimet, jotka tuovat juhlavuutta kattaukseen, mutta helpottavat juhlien jälkeistä siivousta. Uuden Vuoden juhlintaan kuuluvia juomia voi siemailla esimerkiksi uudelleenkäytettävien bambupillien läpi! Jos tarjolla on alkoholipitoisia juomia, suosittelemme niiden tarjoiluun ekomuovisia muovimukeja. PLA-muovista valmistetut mukit ovat biohajoavia, mutta pitävät alkoholijuomat turvallisesti mukissa.

Juhli vuoden vaihtumista puisella koristeteemalla

Uutta Vuotta vietetään usein kavereiden kanssa, Joulun ollessa enemmän perhejuhla. Vuoden vaihtumista odotellessa voi kaivaa esiin Greener Partyn vieraskirjan puupalikoista, joka yhdistää loistavasti sekä vieraskirjan ominaisuudet, että perinteisen ja hauskan seurapelin, Huojuvan tornin. Palikat on pakattu kartonkiseen pakkaukseen, jonne voit kerätä palikat pelin jälkeen odottamaan uutta käyttökertaa.

Näyttävät ja helposti tuunattavat puutähdet sopivat hyvin uuden vuoden juhlatilan koristeiksi. Näitä voit käyttää sellaisenaan, tai lisätä koristeita makusi ja juhliesi teeman mukaan. Kierrätä myös joulunajan koristeita uuden vuoden juhliisi!

Vähennä ympäristövaikutusta ja hyödynnä ekologisuutta juhlatarvikkeiden ja kattauksen valinnoilla

Helpoin ja vaikuttavin tapa järjestää ympäristöystävällisemmät uuden vuoden juhlat on jättää kaikki biohajoamattomat muoviastiat ja -pillit kauppaan! Korvaa muoviset kertakäyttötuotteet esimerkiksi kestävästi tuotetulla puulla, bambulla, kartongilla tai ekomuovilla. Vaihtoehtoisia tuotteita on tarjolla jo niin paljon, että saat sekä upeasti koristellun juhlatilan ja kauniin juhlapöydän, että ympäristölle ystävälliset kemut aikaiseksi.

Panosta koristeissa uudelleenkäyttäviin tuotteisiin, jotka sopivat useampiin juhlateemoihin ja kestävät useita käyttökertoja. Näin säästyy sekä rahaa, että luonnonvaroja.

Hyvää uuttavuotta,
Greener Partyn väki